Νίκος Παππάς: Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα

«Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις τελευταίες, δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση της ομάδας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και στο αιχμηρό κείμενο που κατέθεσε η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε αρχικά για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τις διαγραφές και τις αποχωρήσεις».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλας», υποστήριξε ότι «η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα και είναι δεδομένο πλέον ότι θα κάνει άλλο κόμμα», ενώ τόνισε ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν μια «αδικαιολόγητη κριτική» στον Στέφανο Κασσελάκη από την πρώτη μέρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος.

«Να ζητήσουμε όλοι μια συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς»

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κριτική που έχει ασκηθεί, όχι μόνο από την «Ομπρέλα» που αποχώρησε, αλλά και από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου η οποία παραμένει στο κόμμα, υποστήριξε ότι «μπορούμε και πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή εδώ και να τελειώσουν όλα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «πρέπει να ζητήσουμε όλοι μια συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για τα όσα ακολούθησαν από την εκλογή του Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς απέδωσε την κακή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη που αποχώρησαν και «ασκούσαν πολεμική κριτική μέσα στο ίδιο τους το κόμμα», ενώ έθεσε ως εκλογικό πήχη των ευρωεκλογών το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Σε άλλη τηλεοπτική του παρέμβαση, στο Action 24, ο Νίκος Παππάς κλήθηκε να πάρει θέση για το αιχμηρό κείμενο που δημοσιοποίησε η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

«Μπορεί να τραβηχτεί μια κόκκινη γραμμή. Στην πολιτική όταν κάτι λες, δύσκολα το ‘ξελές’. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή, να ‘ξεσκονίσουμε’ αυτά τα βαριά που ειπώθηκαν, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη στάση Αχτσιόγλου: «Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε άπαντες να πάρουν κοινοβουλευτική ευθύνη και κάποιοι το αρνήθηκαν. Ήταν μια άστοχη επιλογή της (σ.σ. να μην αποδεχτεί την πρόταση Κασσελάκη να αναλάβει θέση ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ)».

«Η υποχρέωσή μας έχει κάποιο περιεχόμενο. Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, να έχουμε αστυνομική φύλαξη, αυτοκίνητο και αμοιβή. Έχουμε κάποιες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, απέναντι στους πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλαν ‘σταυρό’ δίπλα στο όνομά μας. Σε αυτή την ευθύνη μπορούμε και πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε. Τραβάμε μια κόκκινη γραμμή και συνεχίζουμε. Ό,τι έγινε, έγινε. Όσοι αποχώρησαν έχουν επιλέξει μια πολεμική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία», προσέθεσε ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί